Nexperia lanserar 650V SiC-dioder för krävande effektomvandlingsapplikationer

Nexperia BV i Nijmegen, Nederländerna (ett dotterbolag till Wingtech Technology Co Ltd) har introducerat en 650V kiselkarbid (SiC) Schottky-diod designad för krafttillämpningar som kräver ultrahög prestanda, låg förlust och hög effektivitet.

10A, 650V SiC Schottky-dioden är en del av industrikvalitet som hanterar utmaningarna med krävande högspännings- och högströmstillämpningar. Dessa inkluderar switchade strömförsörjningar, AC–DC och DC–DC-omvandlare, batteriladdningsinfrastruktur, avbrottsfri strömförsörjning (UPS) och fotovoltaiska växelriktare och möjliggör mer hållbar drift. Datacenter, till exempel, utrustade med strömförsörjning designade med hjälp av Nexperias PSC1065K SiC Schottky-diod kommer att vara bättre lämpade att möta rigorösa energieffektivitetsstandarder än de som använder enbart kiselbaserade lösningar.

Nexperia lanserar 650V SiC-dioder för krävande effektomvandlingsapplikationer

PSC1065K levererar vad som påstås vara ledande prestanda med temperaturoberoende kapacitiv omkoppling och noll återställningsbeteende, vilket kulminerar i en enastående meritfördelning (QC x VF). Dess switchprestanda är nästan helt oberoende av ström- och switchhastighetsvariationer. Den sammanslagna PiN Schottky (MPS)-strukturen i PSC1065K ger ytterligare fördelar, såsom enastående robusthet mot överspänningsströmmar som eliminerar behovet av ytterligare skyddskretsar. Dessa funktioner minskar systemets komplexitet avsevärt och gör det möjligt för maskinvarudesigners att uppnå högre effektivitet med mindre formfaktorer i robusta högeffektapplikationer.

SiC Schottky-dioden är inkapslad i en Real-2-Pin (R2P) TO-220-2 genomgående kraftplastförpackning. Ytterligare paketalternativ inkluderar ytmontering (DPAK R2P och D2PAK R2P) och genomgående hål (TO-247-2) med en riktig 2-stiftskonfiguration som förbättrar tillförlitligheten i högspänningstillämpningar vid temperaturer upp till 175°C.

 

"I en allt mer energimedveten värld tillför vi större valmöjligheter och tillgänglighet till marknaden eftersom efterfrågan på högeffektiva applikationer med stora volymer ökar avsevärt", säger Katrin Feurle, senior director för Nexperias SiC Product Group.

 

Prover och produktionskvantiteter av de nya SiC-dioderna är tillgängliga nu. Nexperia planerar att kontinuerligt utöka sin portfölj av SiC-dioder genom att inkludera delar av fordonskvalitet som arbetar med 650V och 1200V spänningar med strömmar i intervallet 6–20A.

2023-04-21

Top